Допомога для переселенців: 2500 гривень від Червоного Хреста

Допомога для переселенців: 2500 гривень від Червоного Хреста

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Ми продовжуємо серію публікацій про програми для внутрішньо переміщених осіб, які діють в Україні. Детально розповідаємо, хто може отримати підтримку від міжнародних організацій, куди звернутися та як оформити.

Міжнародний комітет Червоного Хреста та Товариство Червоного Хреста України мають програму для підтримки незахищених осіб, які постраждали в Україні. На відміну від більшості інших програм, допомога виплачується незалежно від участі в будь-якій додатковій програмі.

Сума допомоги – 2500 гривень на місяць на одну людину.

Кому надають допомогу?

Фінансову допомогу надають вразливим категоріям населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам, відомості про яких містяться в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО, а також з-поміж людей, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу єДопомога.

Як подати заявку на грошову допомогу?

Для отримання виплат не потрібно подавати жодних заяв. Вони здійснюють на основі відомостей інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб.

Для уточнення інформації можна звернутися на гарячу лінію – 0 800 332 656 або надіслати електронного листа на конфіденційну адресу [email protected] або на загальну [email protected].

Читайте також: Допомога для переселенців: 6600 гривень від ООН

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини