Міносвіти оновило правила вступу в аспірантуру

Міносвіти оновило правила вступу в аспірантуру

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Через надмірний ажіотаж до навчання в аспірантурі серед чоловіків призовного віку Міністерство освіти і науки змінило правила вступу.

У 2024 році скасували вступ в аспірантуру на денну форму за контрактом. Таке навчання буде лише на заочній та вечірній формах – воно не дає права на відстрочку. Переведення з інших форм на денну буде недоступним.

Вступ в аспірантуру цьогоріч буде виключно за державним замовленням, хоч бюджетних місць стане вдвічі більше – 7 тисяч замість звичних досі 3,2 тисячі. 

До 2022 року в аспірантуру щороку вступало 7-8 тисяч осіб. У 2024-му на тест для вступу в магістратуру та аспірантуру записалося понад 246 тисяч людей. З них більше як 91 тисяча — чоловіки віком 25–60 років.

Поновитися на денній формі навчання зможуть лише особи, які не є військовозобов’язаними, а також інші категорії, яким закон дозволяє переривати навчання – через вагітність, військову службу, медикам тощо.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Контракт чи бюджет: скільки балів потрібно набрати для вступу до університету

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини