Допомога українцям з окупованих територій: нові шляхи виїзду

Допомога українцям з окупованих територій: нові шляхи виїзду

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Через постійні обстріли російськими військами, гуманітарний коридор «Колотилівка – Покровка» на Сумщині, яким українці з тимчасово окупованих територій могли виїхати на підконтрольну уряду територію, припинив роботу.

Проте є альтернативний шлях евакуації – пункт пропуску «Мокрани – Доманове» на білорусько-українському кордоні. Усі громадяни України можуть скористатися ним, маючи будь-які українські документи.

Після перетину кордону біженців зустрічають та надають всебічну допомогу: від організації транспорту до пошуку житла та працевлаштування. Волонтери й представники влади безплатно забезпечують ночівлею, харчуванням, надають грошову допомогу у розмірі 10 800 гривень від міжнародної організації.

Однією з організацій, що допомагають українцям виїжджати з окупації, є Helping to Leave. Зв’язатися з її представниками можна за телефоном кол-центру +38 (093) 177 64 58 або написати в Telegram-бот @helpingtoleave_bot.

У разі виникнення питань можна зателефонувати на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: +38 (096) 078 84 33. Також можна звернутися до профільного фахівця Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: +38 (050) 562 03 13.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Що робити, якщо вас позбавили нерухомості на окупованій території

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини