Як студентам отримати відстрочку від мобілізації: чому не достатньо наказу про зарахування

Як студентам отримати відстрочку від мобілізації: чому не достатньо наказу про зарахування

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Останнім часом ми отримуємо багато запитань про відстрочку від мобілізації студентів та роль у цьому процесі довідки з Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Пояснюємо детальніше.

Наказ про зарахування до вишу не дає автоматичного права на відстрочку від призову. Головним документом є довідка з ЄДЕБО. 

ЄДЕБО – це єдина база даних про освіту в Україні. Там зберігається інформація про всі попередні навчання. Вона підтверджує, що студент дотримується послідовності у здобутті освіти, тобто навчається на вищому рівні, ніж він здобував раніше. Лише цей документ дає право на відстрочку від мобілізації на підставі навчання.

Тож право студента на відстрочку підтверджує довідка ЄДЕБО. Її видає адміністрація закладу після звернення студента. Цей документ подають до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У ТЦК її мають розглянути й ухвалити рішення про надання відстрочки.

Важливо пам’ятати, що відстрочку отримують лише ті студенти, які здобувають новий, вищий за попередній освітній рівень. 

Щороку до 1 жовтня студенти повинні подавати відповідні документи до ТЦК, щоб продовжити свою відстрочку. Цим важливим кроком не варто нехтувати.  

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Обов’язки студента перед ТЦК: як зберегти право на відстрочку

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини