Українці можуть подавати заяви на соціальні послуги через новий портал

Українці можуть подавати заяви на соціальні послуги через новий портал

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович оголосила про запуск Соціального порталу електронних послуг. На ньому можна подати онлайн-заяву для отримання соціальних послуг. Цей ресурс має зробити процес звернення людини до органів соціального захисту зручнішим та доступнішим – більше немає потреби особисто відвідувати установи, достатньо скористатися сайтом.

Тож на порталі можна подати заяву на отримання послуг, а також повідомити про людину або сім’ю, яка потребує допомоги, відслідковувати статус своїх звернень. 

Заступник міністра з питань цифрового розвитку, трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко зазначив, що соціальні послуги — це лише початковий етап розвитку Соціального порталу. Його функціонал буде розширюватися, зокрема з’явиться можливість подавати заяви на призначення соціальних допомог.

Перед запуском порталу відбулися оновлення в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери. Запровадили функцію «Легкий старт» для подачі звернень без використання електронного підпису та «Підпис на планшеті», що дозволяє соціальним працівникам підписувати заяви безпосередньо на планшетах, спрощуючи процедуру для користувачів.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Скільки часу можна не знімати пенсію з картки

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини