Жертвам сексуального насильства під час війни виплатять компенсації

Жертвам сексуального насильства під час війни виплатять компенсації

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомляє про виплату проміжних компенсацій постраждалим від сексуального насильства під час війни. Розмір компенсації – три тисячі євро.

Омбудсмен зазначив, що його представник із рівних прав і свобод, прав національних меншин, політичних та релігійних поглядів Михайло Спасов входить до складу Наглядової ради Пілотного проєкту з невідкладних проміжних репарацій для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. 

Цю програму фінансує Глобальний фонд тих, хто пережив насильство. Вона спрямована на підтримку жертв сексуального насильства під час війни в Україні.

Основна ціль проєкту — забезпечити доступ постраждалим до невідкладних проміжних репарацій.

«У межах Пілотного проєкту 500 постраждалих від сексуального насильства під час війни отримають проміжні компенсації в розмірі три тисячі євро. До мене вже звернулося шестеро осіб, які виявили бажання взяти участь у проєкті.

Зі згоди постраждалих я направив їхню контактну інформацію Глобальному фонду для призначення їм невідкладних проміжних репарацій. Мене запевнили, що опрацювання заявок буде конфіденційним та неупередженим», – повідомив Лубінець.

За його словами, участь у цьому проєкті не обмежує право постраждалих отримувати допомогу в інших програмах.

«Звісно, виплата грошової допомоги не зможе розв’язати всі проблеми. Однак я закликаю всіх консолідуватися й забезпечити постраждалих підтримкою і допомогою.

Особи, які постраждали від насильства, вчиненого військовослужбовцями рф, можуть звертатися до Офісу омбудсмена. Ми виступаємо своєрідним містком між постраждалими та організаціями, які надають допомогу», – наголосив Дмитро Лубінець.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Подавати заяви у міжнародний Реєстр збитків можна через «Дію»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини