Подавати заяви у міжнародний Реєстр збитків можна через «Дію»

Подавати заяви у міжнародний Реєстр збитків можна через «Дію»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що через портал «Дія» можна подавати заяви до міжнародного Реєстру збитків. Ця технологія значно спрощує процес оформлення таких заяв.

«Ваша домівка постраждала від російської агресії? Тепер можна подавати заяви в міжнародний Реєстр збитків через «Дію» і пришвидшити запуск компенсаційного механізму. Послуга доступна і в застосунку, і на порталі «Дія», — йдеться у повідомленні.

Дані, внесені до Реєстру, стануть основою для майбутніх репарацій, які Росія повинна буде виплатити за завдані збитки та злочини. Тому мешканцям, чиї будинки пошкоджені, настійно рекомендують подати заяву.

Нині доступ до послуги мають українці, які вже отримали Акт про пошкоджене майно від місцевої влади. Це здебільшого ті, хто вже звертався за допомогою через програму єВідновлення на порталі «Дія».

У майбутньому подати заяву в міжнародний Реєстр збитків зможуть і ті, хто не мають актів, включаючи мешканців тимчасово окупованих територій або зон бойових дій.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Міжнародний реєстр збитків почав приймати заяви

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини