Особистий прийом вдома: як маломобільні громадяни можуть отримати допомогу від Пенсійного фонду

Особистий прийом вдома: як маломобільні громадяни можуть отримати допомогу від Пенсійного фонду

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Щоб зробити свої послуги максимально доступними, Пенсійний фонд України обслуговує громадян і у стаціонарних умовах, і дистанційно. Для цього створені сервісні центри, де кожен може отримати консультації та послуги особисто. Для зручності мешканців віддалених місцевостей, у територіальних громадах, центрах надання адміністративних та соціальних послуг працюють віддалені робочі місця фахівців Фонду.

Дистанційне обслуговування відбувається через вебпортал електронних послуг та за допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд». Це дозволяє людям скористатися всіма послугами, не виходячи з дому.

Для маломобільних громадян Фонд організовує виїзні прийоми за місцем їхнього проживання чи перебування. Це стосується осіб з інвалідністю, літніх людей або тих, хто потребує стороннього догляду. Фахівці ПФУ також виїжджають до закладів охорони здоров’я, соціального захисту тощо, де проживають чи перебувають маломобільні. 

Такі прийоми можуть бути організовані за зверненням громадянина, його представників або родичів, а також представників органів влади, закладів охорони здоров’я чи соціального захисту.

Спеціалісти Фонду заздалегідь повідомляють про дату та час виїзного прийому, надають перелік документів, які необхідно підготувати для отримання послуг. Цю інформацію можна отримати у зручний для заявника спосіб, у тому числі телефоном.

Контактну інформацію сервісних центрів Пенсійного фонду України можна знайти за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/2152993-servisni-tsentry-gu-pfu/.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Як часто пенсіонерам зі статусом ВПО треба проходити ідентифікацію

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини