Як часто пенсіонерам зі статусом ВПО треба проходити ідентифікацію

Як часто пенсіонерам зі статусом ВПО треба проходити ідентифікацію

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Пенсіонери зі статусом внутрішньо переміщеної особи мають проходити ідентифікацію кожні шість місяців з дня попередньої фізичної ідентифікації. Це потрібно для підтвердження, що гроші отримує та людина, якій вони призначені.

Пройти ідентифікацію можна одним із таких способів:

▪️під час візиту до відділення Ощадбанку;

▪️під час візиту до Пенсійного фонду України.

Треба мати паспорт громадянина України або закордонний, пенсійне посвідчення, платіжну картку, на яку надходить пенсія (при ідентифікації в Ощадбанку).

Віддалено ідентифікацію можна пройти одним із таких способів:

▪️через особистий кабінет на порталі електронних послуг ПФУ, авторизуватися за допомогою електронного підпису Дія.Підпис;

▪️за допомогою відеозв’язку в територіальному органі Пенсійного фонду. Подати заявку можна на порталі електронних послуг ПФУ або через контакт-центр ПФУ: 0 800 503 753, (044) 281 08 70, (044) 281 08 71;

▪️ у закордонній дипломатичній установі України (консульстві) отримати посвідчення факту, що людина є живою, якщо пенсіонер з-поміж внутрішньо переміщених осіб перебуває за кордоном. Передати оригінал документа разом із заявою в довільній формі про проходження ідентифікації можна поштою до територіального органу ПФУ за місцем перебування на обліку або за допомогою порталу Фонду у сканованому вигляді.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Ощадбанк запроваджує ідентифікацію через відеодзвінок: що варто знати

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини