Коли запрацює електронне направлення на ВЛК

Коли запрацює електронне направлення на ВЛК

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерство оборони України разом із Міністерством охорони здоровʼя працюють над впровадженням електронних направлень на військово-лікарську комісію. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю «Українській правді».

За словами чиновниці, у міністерствах тривають консультації, як інтегрувати електронні направлення на ВЛК у платформу Резерв+ для військовозобов’язаних і військових. Одним із ключових елементів цієї новації є застосування QR-кодів, які дозволять лікарям ВЛК швидко й правильно ідентифікувати особу.

У рамках цього проєкту триває робота й над створенням електронної системи для військових лікарів. Вона включатиме інформаційну базу про лікування військових. Нині лікарі можуть отримати доступ до таких даних через центральну базу госпіталів або лікарень за запитом, але планується створення окремої бази для зручності та оперативності роботи медиків.

Розробники ставлять амбітну мету — завершити впровадження цього механізму до кінця 2024 року.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Як зміняться терміни відстрочки для військовозобов’язаних після 12 серпня

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини