Як зміняться терміни відстрочки для військовозобов’язаних після 12 серпня

Як зміняться терміни відстрочки для військовозобов’язаних після 12 серпня

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Військовозобов’язані, які мають право на відстрочку від мобілізації, опинилися у складній ситуації. Строк дії їхніх відстрочок, отриманих раніше, закінчуються 12 серпня – тобто спливає за кілька днів.

Річ у тім, що законодавство обмежує строк дії відстрочки 90 днями. Такий термін встановлюється указом президента про мобілізацію. Тож і відстрочку надають на цей час. 90 днів від попереднього президентського указу спливає 12 серпня.

Ті, хто подасть документи після 12 серпня, отримають відстрочку до 9 листопада – до цього числа діятиме новий указ президента про мобілізацію. Цю процедуру військовозобов’язаним доведеться повторювати знов і знов, якщо не будуть внесені зміни до законодавства.

Коли запрацює механізм автоматичного продовження відстрочки через електронний кабінет, поки що невідомо. У Міноборони та Мінцифри вже попіклувалися про чиновників, які можуть забронюватися через «Дію». Проте про інших людей, включно з особами з інвалідністю, поки що не йдеться.

Згідно з Порядком проведення призову, затвердженим постановою Кабінету Міністрів №560, відстрочка надається на строк не більше, ніж на період мобілізації, встановлений указом президента України.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: П’ять причин, за якими можуть викликати до ТЦК

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини