Школи перейдуть на 12-річне навчання

Школи перейдуть на 12-річне навчання

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Міністерство освіти і науки України оголосило про масштабну реформу профільної середньої освіти, яка набере чинності у 2027 році. Головною зміною стане перехід на 12-річне навчання, що відкриє нові можливості для поглибленого вивчення предметів.

Ключовим елементом реформи буде практичний підхід до навчання. Учні матимуть більше можливостей для власних експериментів і наукових досліджень. 

«Ми повинні створити умови, за яких учні отримуватимуть знання через практику. Це основа нової концепції старшої школи», – зазначив міністр освіти Оксен Лісовий.

Реформа також передбачає модернізацію матеріально-технічної бази шкіл. Особлива увага  – до сучасного обладнання навчальних закладів, зокрема для кабінетів природничих наук. Міністерство спільно з партнерами працює над створенням рекомендацій про технічне устаткування шкіл. 

«Перед нами стоїть завдання – розробити документи, які визначатимуть стандарти навчального процесу та оновлені освітні програми для старшої школи. Школа майбутнього має бути сучасною й готовою до нових викликів», – підкреслив Лісовий.

Окрему увагу в рамках реформи приділяють розвитку суб’єктності учнів та їхній підготовці до вступу у вищі навчальні заклади. Це має полегшити перехід від шкільної освіти до університетської, допомагати випускникам краще орієнтуватися у виборі спеціальності та формуванні подальшої освіти.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Перевернутий клас і штучний інтелект: нові можливості для українських школярів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини