Перевернутий клас і штучний інтелект: нові можливості для українських школярів

Перевернутий клас і штучний інтелект: нові можливості для українських школярів

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

В Україні запровадили інноваційну екосистему, що має допомогти школярам подолати освітні втрати та наздогнати навчальну програму. 

За даними Міністерства освіти і науки, близько двох мільйонів українських дітей позбавлені доступу до офлайн-освіти. Дослідження PISA-2022 показало: школярі, які навчаються дистанційно, відстають від програми на півтора-два роки.

Для подолання цих прогалин школярі можуть скористатися форматом «перевернутий клас», що поєднує використання штучного інтелекту, інтерактивні кейсові уроки та модель «Убер-Школа». 

«Перевернутий клас» передбачає, що учні самостійно опрацьовують матеріал, а вчителі виконують роль менторів – тобто допомагають зрозуміти складні моменти. Цей метод активно використовують у США та ЄС, тепер він доступний і в Україні.

Як це працює? Учні проходять тестування на основі штучного інтелекту, який визначає рівень їхніх знань з певного предмета. Потім, за допомогою кольорового маркування, система показує, які теми засвоєні добре, а на які слід звернути додаткову увагу. Учні самостійно вивчають ці теми за допомогою інтерактивних уроків на платформі.

Докладну інструкцію, як пройти тестування, можна знайти тут.

Наразі ця система вже функціонує в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. Її планують поширити й на інші регіони, особливо ті, де офлайн-навчання неможливе через воєнну небезпеку. 

В рамках проєкту також працює модель «Убер-Школа», яка дозволяє учням оперативно отримати онлайн-допомогу від учителя. 

Навчальна система, яка включає тестування на основі штучного інтелекту, самостійне навчання на платформі та можливість спілкування з учителем, доступна для учнів 9–11 класів із п’яти предметів: алгебра, геометрія, історія України, англійська й українська мови. 

Платформа є безплатною та доступною для всіх старшокласників і в Україні, й за її межами.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:   Як навчатимуться школярі з окупованих територій у новому навчальному році

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини