Заяву на відстрочку треба подавати самому, не через пошту чи адвокатів

Заяву на відстрочку треба подавати самому, не через пошту чи адвокатів

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Право на відстрочку від військової служби не є автоматичною гарантією отримання цієї відстрочки. Щоб скористатися своїм правом, кожен військовозобов’язаний повинен особисто подати відповідну заяву. 

Підстави для відстрочки визначені у статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а детальний порядок подання документів прописаний у Постанові Кабінету Міністрів України №560. 

Усі військовозобов’язані повинні детально ознайомитися з цими документами, щоб уникнути помилок при оформленні відстрочки, підкреслив начальник групи комунікації Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін.

Особливу увагу він звернув на формулювання «особисто». Це означає, що військовозобов’язаний повинен сам подати заяву до районного ТЦК. Не можна надіслати документи поштою, електронною поштою чи через адвокатів. Такі звернення автоматично відхиляються, оскільки не відповідають вимогам законодавства.

Майор Істомін також нагадав, що на всі заяви, які надходять до ТЦК поштою або електронною поштою, надається офіційна відповідь, де вказано, що людині необхідно звернутися особисто. Це стосується й запитів від адвокатів, які намагаються представляти інтереси своїх клієнтів у таких питаннях.

Відстрочку надають на строк до 90 днів — згідно з указом президента України про мобілізацію. Після завершення цього терміну військовозобов’язані знову повинні особисто подавати заяви на продовження відстрочки.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Який військово-обліковий документ використовують для оформлення відстрочки: електронний чи паперовий

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона  +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини