<strong>Скільки часу можна не знімати пенсію з картки</strong>

Скільки часу можна не знімати пенсію з картки

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Деякі пенсіонери прагнуть зберігати заощадження на карті. Але для цього не слід використовувати пенсійний рахунок. 

Річ у тому, що пенсійні виплати надходять на спеціальний банківський рахунок, активність на якому контролюють відповідні органи. Якщо пенсіонер не користується цими коштами протягом шести місяців, виплати можуть тимчасово призупинити.

Важливо, що пенсію в такому випадку не скасовують, а лише заморожують. Кошти залишаються на рахунках Пенсійного фонду до з’ясування обставин і відновлення можливості отримувати виплати. Після поновлення доступу пенсіонер отримає свої накопичені кошти. Проте, їх зберігають не більше як три роки.

Цей строк не актуальний для людей, які отримували пенсії на територіях, окупованих після 24 лютого 2022 року.

Щоб уникнути замороження пенсійних виплат, достатньо хоча б раз на місяць здійснювати транзакцію з пенсійного рахунку. Наприклад, поповнити мобільний телефон чи оплатити комунальні послуги з цих грошей. Це дозволить зберегти активність на рахунку і не втратити виплати.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Які періоди враховують при розрахунку пенсії

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини