В Україні відтермінували реєстрацію земельних паїв до 2028 року

В Україні відтермінували реєстрацію земельних паїв до 2028 року

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Верховна Рада України підтримала пропозиції президента й ухвалила в цілому законопроєкт №11150, яким продовжується кінцевий термін реєстрації невитребуваних земельних паїв. 

Згідно з новими нормами, власники паїв та їхні спадкоємці матимуть додатковий час для оформлення своїх прав – кінцевий термін реєстрації земельних часток перенесено з 2025 на 2028 рік.

Ця зміна покликана розв’язати проблему великої кількості невитребуваних паїв, що залишаються без належного оформлення внаслідок різних обставин. Законодавці вважають, що додатковий час дозволить власникам або їхнім спадкоємцям розв’язати питання реєстрації й належного оформлення права власності на землю.

Нагадаємо, що за чинним законодавством, власники невитребуваних земельних часток (паїв) або їхні спадкоємці повинні були оформити свої права до 1 січня 2025 року. Ті, хто не встигне зробити це до встановленого терміну, вважатимуться такими, що добровільно відмовилися від отримання земельної ділянки. У такому випадку ці землі будуть визнані безхазяйними та передані у комунальну власність відповідної територіальної громади.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Фейсбук та телеграм-канал  Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Субсидії 2024: кому потрібно подавати нову заяву

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини