Школярі можуть анонімно повідомляти про булінг

Школярі можуть анонімно повідомляти про булінг

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Міністерство освіти і науки України запровадило новий механізм для боротьби з булінгом – можливість швидкого онлайн-повідомлення про випадки цькування. 

Відтепер учні та їхні батьки можуть подати скаргу, заповнивши коротку анкету на спеціальній платформі, що дозволяє оперативно звернути увагу шкільного керівництва, а при необхідності – і поліції. Ця ініціатива покликана зробити процес повідомлення простішим і доступнішим для всіх учасників навчального процесу.

За результатами досліджень МОН, понад 53% школярів зіштовхувалися з булінгом хоча б раз, проте лише половина з них наважувалася повідомити про це дорослим. Часто діти бояться звертатися по допомогу через страх осуду або побоювання погіршення ситуації.

«Булінг – це проблема, яку наше суспільство довгий час не помічало. Ми тільки починаємо усвідомлювати, які руйнівні наслідки він може мати для розвитку дитини. Фізична та емоційна безпека є необхідними умовами для гармонійного розвитку особистості», – прокоментувала заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова.

Для подання скарги на булінг необхідно виконати кілька простих кроків:

  1. Зайти на сайт АІКОМ і натиснути кнопку «Повідомити про булінг».
  2. Зареєструватися або авторизуватися у своєму акаунті.
  3. Заповнити анкету, зазначивши необхідні деталі. Можна подати звернення анонімно або вказати особисті дані.
  4. Підтвердити відправлення заяви.
  5. Ознайомитись із порадами щодо того, як реагувати на булінг.

Діти мають можливість подавати анонімні скарги, тоді як батьки повинні вказати свої дані для належного розгляду справи. Анонімні звернення розглядаються виключно на рівні школи, проте, у разі залучення поліції, можуть знадобитися додаткові докази. Директор школи має відреагувати на звернення протягом 24 годин.

Задля захисту конфіденційності, інформація про заяви доступна лише шкільному керівництву та поліції, що забезпечує збереження особистих даних учасників процесу.

Підписуйтесь на наші сторінки в соціальних мережах:

Фейсбук та телеграм-канал  Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Перевернутий клас і штучний інтелект: нові можливості для українських школярів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини