Аграріїв звільнять від мобілізації на рік

Аграріїв звільнять від мобілізації на рік

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Уряд України вживає заходів, щоб забезпечити безперебійну роботу аграрного сектору в умовах воєнного часу. Зокрема, працівників аграрних підприємств будуть бронювати від мобілізації на 12 місяців. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький. 

«Щоб забезпечити продовольчу безпеку країни та світу, ми маємо гарантувати безперебійну роботу аграрного сектору», – наголосив Висоцький.

Для цього уряд вживає таких заходів:

  • Автоматичне продовження бронювання: Існуючі бронювання працівників аграрного сектору автоматично продовжують на три місяці без необхідності подавати додаткові документи.
  • Збільшення строку бронювання: Нові бронювання для аграріїв надаватимуться на 12 місяців, замість шести місяців, як було раніше.
  • Бронювання критично важливих фахівців: Для деяких професій, таких як трактористи, агрономи та ветеринарні лікарі, можливе бронювання більшої кількості працівників, ніж дозволено загальною нормою. Для цього потрібне погодження з військовими органами.

Загалом дозволено забронювати від мобілізації до 50 відсотків працівників аграрного сектору. Проте для критично важливих професій цю квоту можна збільшити за обґрунтованим клопотанням.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Нові правила для призовників: хто звільнений від медогляду 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини