Безоплатна медицина в приватних лікарнях

Безоплатна медицина в приватних лікарнях

Іван БагрянийІван Багряний
Іван Багряний

Українці можуть отримати якісне безоплатне лікування не тільки в комунальних, а і в приватних медичних закладах, про це нагадала у своєму телеграм-каналі Національна служба здоров’я України (НСЗУ).

Послуга доступна за Програмою медичних гарантій. Відповідно до неї пацієнт має можливість вільно обрати медичний заклад, в якому хоче отримати допомогу, а НСЗУ заплатить цьому закладу, незалежно від форми власності. Головною умовою є договір мед закладу з НСЗУ. При цьому місце реєстрації чи проживання пацієнта не має значення.

Наразі первинну медичну допомогу за договором з НСЗУ надають 298 приватних медзакладів та 674 лікарів-ФОП. Пацієнту, який обрав свого лікаря у приватному закладі, безоплатно доступний весь перелік послуг первинної медичної допомоги.

Пацієнт може необмежено звертатись за направленням для отримання безплатних послуг й отримувати їх у приватних закладах та у лікарів-підприємців.

Дізнатись, чи можна отримати безоплатну медичну допомогу у приватних лікарнях у вашому регіоні та яку саме – можна, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за безоплатним номером 16-77 або написати на електронну пошту [email protected].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини