Чи потрібен сертифікат про щеплення від COVID-19

Чи потрібен сертифікат про щеплення від COVID-19

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

1 липня в Україні закінчився коронавірусний карантин. Тож для відвідувань публічних місць більше не обов’язково мати сертифікат про щеплення. 

Однак перед виїздом за кордон варто заздалегідь дізнатися правила в’їзду – бо кожна країна самостійно ухвалює рішення про обмеження щодо інфекційних хвороб.

COVID-19 залишається особливо небезпечною інфекцією. Тому українці можуть вакцинуватися проти коронавірусу – якщо цього хоче пацієнт, а його лікар підтримує таке рішення. Щеплення є рекомендованим, проте не обовʼязковим. 

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики пояснює, що українці й зараз можуть отримати базовий курс вакцинації – дві ін’єкції. 

Імуноскомпрометованим пацієнтам – до таких належать онкохворі, пацієнти, які мають серйозні проблеми з імунітетом, імунодефіцити; які отримують препарати, що пригнічують імунітет – можуть ввести додаткову дозу вакцини. 

Для відновлення імунного захисту проти COVID-19 рекомендовано також отримання двох бустерних доз. Рішення щодо третьої ін’єкції експерти розглянуть на найближчому засіданні. 

COVID-19 є складною й небезпечною недугою. Якщо людина планово лягає в лікарню, їй потрібно зробити тест на цю інфекцію.

Читайте також: Липень 2023: які новації чекають українців

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини