Додаткова фінансова допомога на опалення: хто і як зможе отримати

Додаткова фінансова допомога на опалення: хто і як зможе отримати

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З наближенням холодів витрати українців на житлово-комунальні послуги, зокрема на опалення, суттєво зростають. Для багатьох сімей, особливо тих, хто обігріває свої оселі дровами чи вугіллям, це стає ключовим питанням.

Минулого року, завдяки співпраці уряду України та міжнародних партнерів, була запроваджена програма додаткової фінансової підтримки для родин, які використовують тверде паливо. У межах цієї ініціативи близько 460 тисяч домогосподарств отримали суттєву допомогу на придбання палива на суму понад 3,3 млрд грн. Програма дозволила суттєво зменшити навантаження на родини у зимовий період.

Цього року, за сприяння Агентства ООН у справах біженців, Міністерство соціальної політики продовжило надання цієї додаткової допомоги. 15 жовтня уряд ухвалив відповідну постанову, що дозволить приблизно 500 тисячам домогосподарств отримати збільшені виплати, які розраховуються залежно від рівня доходів родини. Максимальний розмір допомоги може сягнути до 21 тисячі гривень.

«Ми всі готуємося до зими, обʼєднуючи зусилля держави та міжнародних партнерів. Постанова, яку ми ухвалили, дозволяє збільшити обсяг коштів, що відшкодовуються малозабезпеченим громадянам, аби вони могли закупити дрова на зиму та безпечно пройти опалювальний період. Дякую УВКБ ООН за співпрацю, адже вже другий рік поспіль організація допомагає Уряду зробити соціальну підтримку громадян більш потужною та ефективною», – зазначила Міністр соціальної політики Оксана Жолнович. 

Хто може розраховувати на додаткову фінансову допомогу

Ця виплата покликана підтримати найбільш вразливі верстви населення, які потребують додаткової підтримки. Вона буде надана тим, хто отримує субсидії або пільги на купівлю твердого палива для опалення в зимовий період. 

Програма діятиме кілька місяців, і виплати планується завершити до кінця грудня 2024 року.

Як отримати допомогу

Якщо ви вже отримуєте субсидію або пільгу на придбання твердого палива, додаткові дії не потрібні. Пенсійний фонд має всі необхідні дані для автоматичного зарахування коштів на ваш картковий рахунок.

Якщо ж пільга або субсидія ще не була призначена, але вам потрібна підтримка, ви можете подати заявку до Пенсійного фонду. Це можна зробити як онлайн, так і під час особистого візиту.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Фейсбук та телеграм-канал  Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Стартувала програма безоплатного харчування для початкових класів

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини