Допомога для переселенців: Всесвітня продовольча програма підтримує малозабезпечені сім’ї та пенсіонерів

Допомога для переселенців: Всесвітня продовольча програма підтримує малозабезпечені сім’ї та пенсіонерів

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я» продовжує розповідати про програми для внутрішньо переміщених осіб. Шоста публікація – про допомогу для вимушених переселенців від Всесвітньої продовольчої програми ООН.

World Food Programme або Всесвітня продовольча програма — це гуманітарна продовольча програма ООН, яка надає допомогу вимушеним переселенцям у вигляді фінансових переказів, ваучерів та продуктів.

Розмір грошової допомоги становить 2220 гривень на особу, щонайбільше  – 6660 гривень на сім’ю, виплачують протягом 3 місяців.

Кому надають допомогу?

На виплату можуть претендувати особи зі списку, який організації надає Міністерство соціальної політики України та місцеві органи влади, що опікуються реєстрацією внутрішньо переміщених осіб.

Із серпня Всесвітня продовольча програма ООН змінила критерії адресності грошової допомоги. Право на неї мають:

  • малозабезпечені сім’ї;
  • пенсіонери з-поміж вимушених переселенців та особи з інвалідністю, які проживають в Україні;
  • пенсіонери та особи з інвалідністю за пріоритетними напрямками.

Як отримати допомогу?

Щоб оформити фінансову допомогу, необхідно зареєструватися за телефоном гарячої лінії програми: 0 800 600 122. Вказати свій телефон, ім’я та прізвище, ідентифікаційний код (номер картки платника податків). 

На ваш номер надійде смс-повідомлення з 10-значним кодом банківського переказу від Western Union. Цей номер називається MTCN-код, він потрібен для отримання готівки.

Отримати переказ можна двома способами:

– за допомогою MTCN-коду переказати гроші на свою картку через онлайн-банкінг. Така можливість є у ПриватБанку, Ощадбанку та  «Акцент Банку» (А-Банк);

– отримати готівку в будь-якому відділенні банків-партнерів: ПриватБанк, А-Банк («Акцент Банк»), «Райффайзен Банк Аваль», Ощадбанк, Укргазбанк, «Українська фінансова група», а також через Укрпошту та «Нову пошту». Повний перелік банків-партнерів можна подивитися тут.

Для отримання готівки у банку потрібен документ, який посвідчує особу,  – внутрішній чи закордонний паспорт, ID-картка. Цифрові версії цих документів у мобільному додатку «Дія» приймають усі партнери, крім Ощадбанку.

Нагадаємо, в січні 2023 року в Україні було зареєстровано понад 4,8 мільйона внутрішньо переміщених осіб, за інформацією Мінреінтеграції.

У попередніх публікаціях ми розповідали про такі програми допомоги для вимушених переселенців:

Допомога для переселенців: 6600 гривень від ООН

Допомога для переселенців: 2500 гривень від Червоного Хреста

ACTED підтримує вагітних та багатодітні сім’ї

Міжнародна організація з міграції дає гроші на три місяці

Програма Естонської ради працює у дев’яти областях

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини