Два паспорти одночасно більше не оформляють. Але це не назавжди

Два паспорти одночасно більше не оформляють. Але це не назавжди

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

10 травня 2024 року завершується термін реалізації експериментального проєкту щодо одночасного оформлення паспортів. Його запровадили постановою Кабміну від 7 травня 2022 року № 541.

Верховна Рада 9 травня ухвалила законопроєкт №11017 про надання окремих адміністративних послуг громадянам України, зокрема за кордоном.

Цей документ вносить зміни до Закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр». Відтепер:

– з’явилася можливість одночасно оформити та обміняти паспорт громадянина України й закордонний паспорт. Зокрема, якщо документ загубився або його викрали;

– з’явилася можливість громадянам оформити внутрішній і закордонний паспорти за межами України – через державне підприємство «Документ». Воно належить до сфери управління Державної міграційної служби;

– строк термінового оформлення та обміну українського паспорта зменшили до семи днів;

– паспорт громадянина України у формі картки оформлюють безстроково для осіб, яким виповнилося 65 років;

– усунуто основні неузгодженості у законодавстві, пов’язані зі зниженням віку (з 16 до 14 років) для оформлення та видачі паспортів громадянин України, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Новий закон набере чинності через два місяці з дня його опублікування. Тож найближчі місяці ці послуги будуть заблоковані.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як студентам-чоловікам виїхати за кордон

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини