Медіаюристи запрошують на дискусію “Виклики свободі слова під час війни”

Медіаюристи запрошують на дискусію “Виклики свободі слова під час війни”

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Прозорість, відкритість та публічність діяльності органів влади – важливіший чинник демократичного розвитку. Але в умовах війни доступ журналістів до інформації надзвичайно ускладнився. Багато чиновників, посилаючись на воєнний стан, відмовляються відповідати на запити. Коли такі відмови є легітимними? Як примусити органи влади надати публічну інформацію?

Саме ці питання будуть обговорюватися на онлайн-зустрічі з медіаюристами “Виклики свободі слова під час війни”12 жовтня з 10.00 до 12.00. 

Ініціювала обговорення громадська організація “Платформа прав людини”

До участі запрошено спеціального гостя – представницю Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав – Юлію Деркаченко.

Крім того, у заході візьмуть участь:

Юлія Деркаченко, представниця Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав.

Євген Воробйов, медіа-юрист, адвокат, має юридичний досвід понад 10 років, що включає досвід як на державній службі, так і приватної практики. Життєве кредо: “Не знаєш як діяти? Дій за законом!”.

Микола Гринишак, медіа-юрист, адвокат. Займається правозахисною діяльністю з 2006 року (приватна юридична практика). Понад 15 років успішно надає правову допомогу журналістам та ЗМІ в цивільних, кримінальних та адміністративних справах.

Ольга Вдовенко, адвокатеса, експертка з питань доступу до публічної інформації, займається правозахисною діяльністю та консалтингом неурядових організацій з 2002 року.

Олександр Бурмагін, медіаексперт. Понад 20 років захищав право на свободу слова в національних судах та Європейському суді з прав людини. В грудні 21-го року Олександра призначено Верховною Радою України до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Зустріч заплановано в форматі питання-відповідь, тобто кожен учасник може отримати обґрунтовані відповіді на свої запитання, поспілкуватися з колегами і поділитися власним досвідом.

Запитання фахівцям можна задавати заздалегідь або під час прямого етеру. Та організатори запрошують написати їх одразу під час реєстрації, щоб правозахисники мали час підготувати більш вичерпні відповіді. 

Зареєструватись на зустріч можна тут.

Кінцевий термін для реєстрації 11 жовтня, 09:00.

 Контакти:

ГО “Платформа прав людини”

координатор: Олена Левок

тел. +38 (044) 337-337-9

email: [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини