<strong>Мешканці деокупованих територій отримають разову допомогу </strong>

Мешканці деокупованих територій отримають разову допомогу 

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

21 жовтня Уряд оновив порядок виплати разової грошової допомоги мешканцям деокупованих територій та людям, які виїжджають, тікаючи від війни.

З 1 листопада допомогу виплачуватиме Укрпошта. Після звільнення території від окупантів виконавчий орган сільської, селищної, міської ради/військової адміністрації населеного пункту подає на Укрпошту списки людей, які отримають допомогу. Про виплату попереджатимуть за два дні до початку, у повідомленні буде вказана адреса.

Разову грошову допомогу матимуть і особи, які евакуюються з районів проведення бойових дій. Укрпошта виплачує гроші протягом п’яти днів після прибуття людини до проміжного/приймального пункту евакуації, розташованого на залізничному вокзалі. Укрзалізниця надає Укрпошті дані евакуаційних рейсів. На їх основі і здійснюються виплати. 

Отримати матеріальну допомогу під час евакуації та мешканцям деокупованих територій зможуть лише особи, які не зареєстровані та не були зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Для отримання коштів необхідно надати:

– документ, що посвідчує особу, або єДокумент у застосунку «Дія»;

– реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), крім осіб, які через релігійні переконання відмовляються від коду, офіційно повідомили про це відповідний орган і мають відмітку в паспорті;

– документ, що підтверджує інвалідність;

– свідоцтво про народження дитини, зокрема, в застосунку «Дія».

Якщо таких документів у людині немає, у відомості зазначатимуть дані документів двох осіб, які можуть підтвердити особу, яка отримує допомогу. 

Грошова допомога становить: 

3 тисячі гривень ― для осіб з інвалідністю та дітей; 

2 тисячі гривень ― для інших осіб.

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини