Нова допомога переселенцям – субсидія на оренду житла

Нова допомога переселенцям – субсидія на оренду житла

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

У Міністерстві соціальної політики розробили нову програму підтримки переселенців –  субсидію на оренду житла. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Цей механізм має запрацювати у червні нинішнього року. Пілотний проєкт планують реалізувати протягом двох років, щоб оцінити ефективність програми та можливість її розширення.

Основні параметри субсидії залежатимуть від регіону, де людина орендує житло, та показників домогосподарства: кількості членів сім’ї, рівня доходів та здатності самостійно оплачувати оренду. Якщо доходи низькі, субсидія покриватиме більший відсоток плати за житло.

На цей час рішення про запровадження цієї форми допомоги для переселенців перебуває на стадії узгодження в уряді. Очікується, що після затвердження, з червня, внутрішньо переміщені особи матимуть можливість скористатися цим інструментом підтримки, що сприятиме їхній соціальній інтеграції та полегшить життя.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Уряд планує розширити перелік отримувачів виплат для переселенців 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини