Нові мінімальні розміри допомоги по безробіттю: що змінилося

Нові мінімальні розміри допомоги по безробіттю: що змінилося

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З 1 жовтня змінилися мінімальні розміри допомоги по безробіттю. Таку постанову від 19 вересня 2024 року №74 ухвалило правління Фонду страхування на випадок безробіття.

Особи, в яких страховий стаж за останні 12 місяців становить не менше семи місяців, мають право на допомогу по безробіттю. Її розмір визначається індивідуально й залежить від стажу та зарплати. Однак для певних категорій безробітних передбачено мінімальні виплати.

Нові мінімальні розміри допомоги з 1 жовтня 2024 року становлять:

  • 3 600 гривень для:
    • осіб, чий страховий стаж за останні 12 місяців менший за сім місяців;
    • внутрішньо переміщених осіб, мешканців тимчасово окупованих або небезпечних територій, якщо вони зареєстровані як безробітні за спрощеною процедурою через відсутність необхідних документів. Після надання цих документів розмір допомоги можуть переглянути;
    • працівників та гіг-спеціалістів компаній, що мають статус резидента Дія Сіті.
  • 1 500 гривень для:
    • молодих осіб, які недавно закінчили навчання, особи які звільнилися з військової служби й шукають перше робоче місце;
    • осіб, яких звільнили з останнього місця роботи через негативні причини, такі як прогул.

Особливу увагу слід звернути на виплати в умовах воєнного стану: вони не можуть перевищувати 90 календарних днів. За винятком осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу). Для них тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розмір мінімальної зарплати на 1 січня відповідного року. У 2024-му ця сума становила 7100 гривень.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Соціальна допомога по-новому: хто зможе отримати 4 500 гривень щомісяця

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини