Новий законопроєкт: чоловіки 18–25 років служитимуть тільки за власним бажанням

Новий законопроєкт: чоловіки 18–25 років служитимуть тільки за власним бажанням

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

5 серпня 2024 року Комітет Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки підтримав законопроєкт 11379-д, який забороняє мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років. До війська не забиратимуть не тільки обмежено придатних цієї вікової категорії, але й тих, хто не пройшов строкову службу або не має військової кафедри. 

Цей документ розробили на базі минулого законопроєкту №11379. 

У ньому також передбачене право на звільнення для тих, кого встигли забрати, користуючись попередньою нормою, наголосив народний депутат Олексій Гончаренко, який був ініціатором цих змін.

Законопроєкт мають розглянути в парламенті. У разі ухвалення закону, чоловіки віком від 18 до 25 років зможуть служити тільки за власним бажанням.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Кіберпастка від ворога: як не потрапити на гачок фейкового Резерв+

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини