Проєкт «Неопалимі» безплатно допомагає українцям позбутися шрамів та слідів від опіків

Проєкт «Неопалимі» безплатно допомагає українцям позбутися шрамів та слідів від опіків

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні у співпраці з Міністерством охорони здоров’я стартував благодійний проєкт «Неопалимі». 

Його мета – забезпечити комплексне безоплатне лікування для військових, добровольців, волонтерів, цивільних та дітей, які отримали опіки та рубці внаслідок воєнних дій. 

До проєкту залучені спеціалісти естетичної медицини та команда волонтерів, які спілкуються з майбутніми пацієнтами. Лікарі використовують новітню лазерну апаратуру та якісні медичні препарати.

«Пацієнти з опіками, рубцями та подібними ураженнями шкіри потребують комплексного лікування, яке включає корекцію та пластику тканин. Це необхідно не тільки для естетики та самооцінки, але найперше – щоб відновити функцію ураженої частини тіла. Щоб людина могла повернутися до повноцінного життя», – говорить перший заступник міністра охорони здоров‘я Олександр Комаріда.

Такий проєкт тим важливіший, що у світі естетична медицина коштує дуже дорого. Вартість лікування пацієнта може перевищувати пів мільйона гривень.

Наталія Юхманова з Маріуполя під час ракетного обстрілу міста російською авіацією отримала травми рук та обличчя. Її 20-річний та 5-річний сини ховались у підвалі. Наталія з чоловіком піднялися зібрати речі, щоб виїхати з міста. Але не встигли. 

«Рука не згинається. У руці, на обличчі, в голові багато осколків, які неможливо дістати. Пів обличчя заніміло – там перебиті нерви. Мені 38, життя скалічене. Багато плачу, але беру себе в руки, бо я потрібна меншому синові», – каже жінка.

Родина виїхала до Запоріжжя. Наталія Юхманова перенесла чотири складні операції. Завдяки проєкту «Неопалимі» тепер проходить курс лікування та спеціальних процедур, щоб позбутися рубців. 

До проєкту вже доєдналися 12 українських клінік. 

Пацієнтам потрібно мати підтвердження від лікаря або військово-медичної комісії про отримання непобутової травми. Кількість процедур залежить від тяжкості ушкоджень, але в середньому потрібно від 3 до 12 для досягнення позитивних результатів.

Звернутися за допомогою можна за телефоном: +38 (066) 906 06 14, на сайті «Неопалимі» або заповнити реєстраційну форму

Про порядок звільнення із ЗСУ за станом здоров’я дивіться в інфографіці на нашому сайті. 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини