П’ять нових сервісів з’являться в «Дії»

П’ять нових сервісів з’являться в «Дії»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

В Україні продовжують переводити в цифровий формат популярні послуги. Мінцифри анонсувало запуск нових сервісів у «Дії»:

Зміна місця проживання

Документи про освіту

Перереєстрація авто в разі купівлі-продажу

Відшкодування вкладів

Розмитнення авто

Зміна місця проживання

Через повномасштабну війну запуск цієї послуги відклали, але вже незабаром почнуть тестувати. Сервіс працюватиме так: коли людина змінюватиме місце проживання, інформація в реєстрі оновлюватиметься автоматично.

Документи про освіту

У застосунку «Дія» з’являться документи про освіту — атестати та дипломи. Ними можна буде скористатися під час вступу до закладів вищої освіти чи працевлаштування.

Перереєстрація авто в разі купівлі-продажу

Перереєструвати авто можна буде в «Дії» за допомогою QR-коду. Продавець та покупець зможуть сформувати договір у застосунку й підписати його після автоматизованих перевірок Головним сервісним центром. З новою послугою зникне потреба їхати в сервісні центри МВС.

Відшкодування вкладів

Вкладники збанкрутілих банків зможуть подати заяву про відшкодування коштів. В Україні всі вклади фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців захищені Фондом гарантування вкладів. Якщо банк стає банкрутом, вкладник отримує всю суму вкладу та відсотки. Наразі існує 1,4 мільйона банківських рахунків, де зберігаються 3,2 мільярда гривень. 

Розмитнення авто

Через корупцію у сфері розмитнення держава втрачає від 50 до 150 мільйонів доларів на рік, кажуть у Мінцифри. Цифровізація процесів на митниці усуне людський фактор, а отже – зробить неможливими корупційні схеми та хабарі. Поки що законопроєкт допрацьовують, потім його має ухвалити Верховна Рада.

Нагадаємо, застосунком «Дія» користуються понад 19,2 мільйона українців. У ньому доступні 26 послуг та 14 документів. Серед них — єДокумент, допомога з безробіття, послуги для внутрішньо переміщених осіб, пошкоджене майно, військові облігації, донати на армію тощо.

Читайте також: Автоматичне закриття ФОП почали тестувати в «Дії»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини