Розробили «Дорожню карту» для родичів зниклих військових

Розробили «Дорожню карту» для родичів зниклих військових

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими розробив «Дорожню карту» для родин зниклих безвісти. Це поради, інформація на випадок, якщо ваш родич – військовослужбовець Збройних сил України чи правоохоронних органів – зник, потрапив у полон чи загинув. 

У документі міститься перелік, які дані обов’язково треба мати родині захисника. Прописана послідовні дії  – що робити, до кого звертатися, які органи влади займаються питаннями звільнення військовополонених.

У «Дорожній карті» інформація розміщена по розділах. Серед них:

▪️перелік даних, які треба мати родині захисника, якщо він зник за особливих обставин, потрапив у полон чи заручники, загинув;

▪️інформація про статус, пільги та виплати, передбачені сім’ям захисників;

▪️контакти уповноважених установ та громадських організацій, які опікуються зниклими безвісти, полоненими, загиблими та поверненням тіл захисників;

▪️перелік телеграм-ботів для пошуку людей, які зникли через бойові дії;

▪️нормативно-правова база. 

Важливо! Не можна користуватися ворожими ресурсами для пошуку зниклого захисника. Публікація його особистих даних у соціальних мережах створює небезпеку і для людини, і для Збройних сил.

Завантажити «Дорожню карту» можна за посиланням.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими створений 11 березня 2022 року. Він надає допомогу родинам та близьким захисників та захисниць України, які потрапили в полон або зникли безвісти. До нього входять представники Головного управління розвідки, Міністерства оборони, Збройних сил, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Міністерства юстиції  та Міністерства реінтеграції України. Очолює штаб – начальника ГУР МО України Кирило Буданов. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини