Що перевірятимуть під час реєстрації авто та видачі водійських прав

Що перевірятимуть під час реєстрації авто та видачі водійських прав

Срібна ОльгаСрібна Ольга
Срібна Ольга

Верховна Рада готується прийняти законопроєкт № 9504. Він був внесений у липні 2023 року, однак профільний Комітет з питань транспорту та інфраструктури тільки 23 травня рекомендував парламенту ухвалити цей законопроєкт за основу.

Проєкт закону передбачає, що територіальні органи МВС України під час видачі водійських прав, державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, матимуть доступ до інформації з Єдиного державного демографічного реєстру. Вони зможуть перевіряти дані, потрібні для надання цих адміністративних послуг, а саме:

  • ім’я особи (українською мовою та латинськими літерами відповідно до правил транслітерації);
  • дату народження;
  • місце народження;
  • відомості про зареєстроване або задеклароване місце проживання особи, про зняття її з реєстрації або зміну місця проживання;
  • реквізити внутрішнього та закордонного паспорта, посвідки на постійне проживання, посвідки на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист;
  • унікальний номер запису в Реєстрі;
  • відцифрований образ обличчя особи.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: З якого віку можна отримати посвідчення водія

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини