Соціальна стипендія для студентів: хто може отримати

Соціальна стипендія для студентів: хто може отримати

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Соціальна стипендія один із механізмів державної підтримки, спрямованого на підтримку студентів, які перебувають у складних життєвих обставинах. Це стосується, зокрема, дітей-сиріт, внутрішньо переміщених осіб, студентів з інвалідністю та інших груп, що потребують особливої уваги та підтримки.

Для отримання соціальної стипендії необхідно відповідати певним критеріям, встановленим законодавством. Студент повинен навчатися на денній формі за державним замовленням, не мати академічної заборгованості та перебувати в межах вікових обмежень до 23 років та бути включеним до рейтингу успішності. Крім того, студенти мають підтвердити свою приналежність до однієї з пільгових категорій відповідними документами. Важливо зазначити, що наявність роботи студента не впливає на право отримання соціальної стипендії, тобто студент може працювати, не втрачаючи можливості отримувати допомогу від держави.

Однак, якщо студент одночасно має право на отримання академічної стипендії, він повинен обрати один вид стипендії. Виняток:

▪️діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа,

▪️студенти (курсанти), які в період навчання у віці від 18 до 23 р. залишилися без батьків (наприклад, батьки померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти) 

Ці студенти можуть отримувати обидві стипендії одночасно.

Соціальна стипендія виплачується щомісяця, але втрата права на неї може статися у разі академічної заборгованості або відрахування з університету.

Щоб отримувати соціальну стипендію, потрібно звернутися до деканату або куратора групи.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Фейсбук та телеграм-канал  Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як оформити студентський квиток і скористатися пільгами: детальний гайд 

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини