Споживчі кредити для переселенців реструктуризують

Споживчі кредити для переселенців реструктуризують

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Нещодавно набрав чинності закон, який регулює особливості нарахування процентів за споживчими кредитами під час війни.  

Відповідно до цього документа, на час воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення або скасування кредитор зобов’язаний реструктуризувати споживчі кредити, оформлені до 24 лютого 2022 року, якщо цього вимагає споживач. Це стосується всіх фінансових установ, крім кредитних спілок. 

Заяву боржника про реструктуризацію подають кредитору в паперовій або електронній формі. Надсилають звичайною чи електронною поштою. До заяви додають документи, які  підтверджують місце проживання, статус переселенця тощо. 

Кредиторам та колекторам на час війни заборонено вимагати сплати заборгованості, якщо кредит споживача був реструктуризований.

Читайте також: Як переоформити документи, коли авто перевели на газ

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини