Студентів-медиків залучатимуть до роботи під час надзвичайних ситуацій

Студентів-медиків залучатимуть до роботи під час надзвичайних ситуацій

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Лікарні зможуть залучати до роботи студентів-медиків, інтернів, фармацевтів. Уряд затвердив порядок залучення до медичної допомоги окремих категорій на час карантину, надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану.

Лікарні зможуть залучати:

– лікарів-інтернів;

– лікарів-спеціалістів та молодших спеціалістів із медичною освітою без атестації на присвоєння чи підтвердження кваліфікаційної категорії;

– фармацевтичних працівників;

– студентів старших курсів за спеціальностями «Медицина», «Медсестринство», «Стоматологія», «Технології медичної діагностики та лікування», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація» (спеціалізація «Фармація»), «Терапія та реабілітація», «Педіатрія» галузі знань «Охорона здоров’я».

Органи охорони здоров’я зобов’язані визначати, яка є додаткова потреба в кадрах у критичних умовах.

Постанова визначає механізм та особливості залучення до роботи кожної категорії. Це може бути відрядження, укладання цивільноправових або трудових договорів, направлення студентів на виробничу практику.

Читайте також: Хто платить за анестезію – пацієнт чи лікарня

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини