Тест-смужки для вимірювання цукру в крові видаватимуть безплатно

Тест-смужки для вимірювання цукру в крові видаватимуть безплатно

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Із жовтня вартість тест-смужок для пацієнтів із діабетом відшкодовуватиме держава, повідомляють у МОЗ.

Йдеться про тест-смужки для тих, хто має діабет першого типу, тобто отримує інсулін. Кількість смужок на місяць для пацієнта визначатиме лікар.

У МОЗ оновили перелік лікарських засобів, які підлягають відшкодуванню.

До переліку також додали знеболювальні засоби для паліативних пацієнтів. Ці ліки доступні з вересня. До програми увійшли шість препаратів морфіну – чотири безплатні та два з доплатою.

Пацієнти зможуть отримати ліки за електронним рецептом в аптеках, які співпрацюють із Національною службою здоров’я. Пацієнти з онкологією мають звернутися до сімейного лікаря. Пацієнтам із психічними розладами рецепт виписує лікар-психіатр.

Читайте також: Оформити ID-картку можна незалежно від місця реєстрації

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected].

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини