Учні 4 класів будуть проходити ДПА

Учні 4 класів будуть проходити ДПА

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

У 2025 році в Україні планують проводити державну підсумкову атестацію для 4 класів за матеріалами, розробленими Українським центром оцінювання якості освіти.

Про це повідомила директор УЦОЯО Тетяна Вакуленко в ефірі  Ukrinform TV

Таке проміжне оцінювання заплановане відповідно до Стратегії освітніх оцінювань до 2030 року, що була розроблена ще в 2016 році.

Наразі Український центр оцінювання якості освіти працює над матеріалами для пілотного оцінювання четвертокласників у наступному році.

«Це буде невеличка вибірка в дві тисячі учнів. Ті заклади освіти, які з нами погодяться працювати, проведуть оцінювання з математики та української мови, яке ми їм запропонуємо. Потім ми будемо аналізувати, наскільки наші інструменти – тести, запитання – адекватні для вибірки, наскільки вчителям комфортно їх у класі опрацьовувати, наскільки це багато часу займає», – пояснила Вакуленко.

Також вона зазначила, що ДПА для 4 класу передбачатиме не лише тестову частину, а й усну.

«Адже для людини будь-якого віку важливо не лише обирати з наданих варіантів відповідей, а й самостійно конструювати якусь відповідь, її озвучувати, відстоювати свою точку зору. Взагалі цю точку зору сформулювати, потім її озвучити, і потім ще відповісти на запитання щодо тієї чи іншої точки зору», – прокоментувала директор УЦОЯО.

Читайте також: Як перевірити документи про освіту
Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected] або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини