Українці, які повертаються з-за кордону, зможуть отримати допомогу

Українці, які повертаються з-за кордону, зможуть отримати допомогу

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Українські біженці, які повертаються з-за кордону, зможуть звернутися за допомогою від держави через 15 днів перебування в Україні. 

Про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак в ефірі телемарафону. 

«Ми уточнюємо це у проєкті постанови (Кабінету Міністрів від 11 липня 2023 р. № 709), щоб не було жодних спірних питань. Щоб громадяни при поверненні з-за кордону, які не мають житла або розташоване на окупованій території чи в зоні бойових дій, мали право на призначення виплат для внутрішньо переміщених осіб», – наголосила чиновниця.

За її словами, ця допомога від держави потрібна для адаптації людей у країні. Її надаватимуть до моменту, коли сім’я зможе знайти роботу й орендувати житло.

«Сім’я, яка повертається з-за кордону, зможе звернутися за виплатами протягом 15 днів після повернення. Таку норму передбачаємо, щоб убезпечити від міграції, коли людина приїжджає на вихідні, потім виїжджає до Європи й зберігає право на виплати в обох країнах», – сказала Марчак.

Для подання заяви на виплати потрібно звертатись до управління соцзахисту, або через «Дію».

Читайте також: Змінилася процедура реєстрації для людей з окупованих територій

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected] або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини