Увага, водії. Зміни правил дорожнього руху

Увага, водії. Зміни правил дорожнього руху

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

З 1 травня 2024 року в Україні набувають чинності оновлені правила дорожнього руху. Зміни стосуються вмикання світла за межами населених пунктів.

Основні зміни:

  • Скасовується сезонне вмикання світла. Раніше водіям можна було не вмикати світло в період з 1 травня по 30 квітня. Зараз ця вимога діє весь рік.
  • Обов’язково треба використовувати ходові вогні. Якщо автомобіль обладнаний ходовими вогнями, ви зобов’язані використовувати їх за межами населених пунктів вдень і вночі.
  • Альтернатива ходовим вогням. Якщо ходових вогнів немає в конструкції вашого авто, під час руху за межами населених пунктів необхідно вмикати ближнє світло фар.

За порушення цієї норми передбачений штраф від 425 до 510 гривень.

Згідно з даними Європейського дослідницького інституту з безпеки дорожнього руху, це дозволить зменшити кількість ДТП у світлий час доби на 15 відсотків.

Тож відтепер за межами населених пунктів авто має рухатись з увімкненими ходовими вогнями цілодобово та в будь-яку пору року.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: З якого віку можна отримати посвідчення водія

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини