Як людям з окупованих територій отримати паспорт завдяки фотоідентифікації

Як людям з окупованих територій отримати паспорт завдяки фотоідентифікації

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Багато дітей на окупованих територіях, стаючи повнолітніми, хочуть переїхати на підконтрольну Україні територію. Для цього потрібен паспорт громадянина України. Підлітки з окупованих регіонів можуть отримати цей документ за допомогою фотоідентифікації. Така процедура врегульована Кабміном.

Крок 1: Звернутися до Державної міграційної служби. Перш за все, потрібно звернутися до місцевого відділу Державної міграційної служби. Подати заяву та всі доступні документи з фотографією. Важливо: документи мають бути видані офіційними українськими органами. Папери від окупаційних адміністрацій не приймаються.

Крок 2: Залучити свідків. Якщо фотографій або документів немає, варто попросити свідків – членів родини або сусідів – підтвердити особу заявника. Також можна використовувати довідки про реєстрацію місця проживання або інші документи, які підтверджують особу.

Крок 3: Скористатися відеоконференцією. Коли свідок не може бути присутній особисто, є можливість провести опитування через відеозв’язок.

Крок 4: Звернутися до суду. Якщо жодних документів або свідків немає, єдиним способом є звернення до суду. Після отримання офіційної відмови від Державної міграційної служби, заявник може звернутися до суду для встановлення своєї особи. Рішення суду стане підставою для видачі паспорта.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як отримати податковий номер для дитини: покрокова інструкція

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини