Як отримати пенсію готівкою на деокупованій території або в районі бойових дій

Як отримати пенсію готівкою на деокупованій території або в районі бойових дій

Іван БагрянийІван Багряний
Іван Багряний

На період воєнного стану Уряд дозволив отримувати пенсії та грошову допомогу готівкою, а не на банківську картку. Такі додаткові можливості поширюються на звільнені території та громади, які перебувають в зоні активних бойових дій.

«На деокупованих територіях, де триває відновлення усіх систем життєзабезпечення, не скрізь розпочали роботу банки. Уряд схвалив рішення для того, щоб люди отримали нараховані державою кошти» – пояснили в пресслужбі Мінсоцполітики.

Щоб отримати кошти на руки, необхідно подати заяву на виплату пенсії готівкою до будь-якого органу місцевого самоврядування. Це може бути сільський, селищний або міський голова, староста або начальник військової адміністрації населеного пункту.

Гроші пенсіонерам доставлятиме “Укрпошта”. Якщо можливості доставлення та виплати пенсій не буде, їх перерахують на поточні рахунки громадян в АТ “Ощадбанк”. Як тільки відновиться можливість роботи “Укрпошти” в населеному пункті, пенсії знову виплачуватимуться на руки за місцем проживання людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини