З 1 вересня припиняють виплати переселенцям

З 1 вересня припиняють виплати переселенцям

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Кабінет Міністрів змінив порядок призначення виплат для певних категорій переселенців з 1 серпня та з 1 вересня.

11 липня Кабмін ухвалив постанову, за якою всім внутрішньо переміщеним особам, які зараз отримують допомогу, продовжать її автоматично з 1 серпня 2023 року ще на шість місяців, зазначають на сайті уряду. Це стосується всіх переселенців, які живуть в Україні. Як і досі, особам з інвалідністю та дітям платитимуть три тисячі гривень, решті – дві тисячі.

Для продовження допомоги людям не треба робити ніяких додаткових дій, виплати продовжать автоматично, наголошують урядовці. 

Виплати не продовжать особам, які: 

– перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин або повернулися до покинутого місця проживання; 

– відбувають покарання у в’язницях або були засуджені за колабораціонізм.

З 1 вересня допомогу не отримуватимуть ті люди, які робили великі покупки після ухвалення постанови. Зокрема, придбали новий транспорт, якому менше як п’ять років з дати випуску. Ця норма не стосується автівок, які волонтери купили й передали бійцям на фронт.

Допомогу обмежать громадянам, які:

– купили земельну ділянку, квартиру, будинок за більше як 100 тисяч гривень; 

– мають понад 100 тисяч на депозиті в банку;

– придбали іноземну валюту або банківські метали на суму більше як 100 тисяч гривень;

– володіють житлом на неокупованих та не охоплених боями територіях і його площа становить понад 13,65 «квадрата» на одного члена сім’ї.

Читайте також: З 1 серпня діятимуть нові правила поповнення карток

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини