За відремонтоване власним коштом житло даватимуть компенсацію

За відремонтоване власним коштом житло даватимуть компенсацію

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Українці, які самі відремонтували пошкоджене війною житло, отримають компенсацію від держави. 

Таке рішення 5 жовтня підтримала Верховна Рада. Законопроєкт №10063 вносить зміни до ухваленого в лютому 2023 року рамкового закону, в якому прописаний порядок виплати компенсацій за житло пошкоджене або зруйноване в результаті російської агресії. 

«Основна новація – виплати по програмі єВідновлення зможуть отримати українці, які зробили ремонт пошкодженого житла за власний кошт», – каже авторка законопроєкту, народна депутатка Олена Шуляк.

Адже багато українців відремонтували помешкання за свої гроші, щоб там можна було хоч якось жити, і щоб житло не руйнувалося ще більше. 

Закон має підписати президент. А уряд – визначити, які документи треба буде надати для отримання допомоги.

Нагадаємо, програма єВідновлення стартувала 10 травня 2023 року. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджене внаслідок російської агресії, має змогу подати заяву для отримання державної допомоги на ремонт. Зробити це можна через портал «Дія». Або звернутися до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту чи нотаріусів. 

Максимальна сума допомоги – 200 тисяч гривень.

На кінець вересня майже 47 тисяч людей подали заяви на компенсацію за пошкоджене майно. 

Читайте також: Як подати заяву на отримання компенсації за пошкоджену нерухомість. Інфографіка

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини