Закон про компенсацію за ремонт діятиме з 1 січня

Закон про компенсацію за ремонт діятиме з 1 січня

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

5 жовтня 2023 року депутати підтримали законопроєкт №10063 про зміни до Закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій за пошкоджене чи зруйноване російською агресією майно. Цей закон має підписати президент України. 

Ці зміни стосуються можливості отримати компенсацію за ремонт житла – коли людина за свої гроші купила будматеріали, замовила майстрів. 

Нововведення набудуть чинності з 1 січня 2024 року. Послідовність дій буде такою самою, як і для інших категорій єВідновлення: подати заяву через «Дію», її розгляне комісія та визначить розмір виплати.

Особливості цього виду компенсації такі: 

– не обов’язково надавати чеки про придбання будівельних матеріалів та документів, що підтверджують замовлення будівельних робіт. Відсутність таких документів не є підставою для відмови у компенсації; 

– обов’язковим є подане інформаційне повідомлення з фотографіями, акт обстеження комісією або звіт технічного обстеження, де зафіксовані факти та обсяги пошкоджень майна. Якщо цих документів немає, вам можуть відмовити в компенсації за ремонт; 

– компенсацію надають, якщо заявник не отримував грошову чи матеріальну допомогу на  ремонт від громадських чи міжнародних організацій, зокрема благодійних, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. 

Читайте також: Батьки школярів зможуть працювати дистанційно

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини