Заяву про шлюб можна подати через «Дію»

Заяву про шлюб можна подати через «Дію»

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар
Джавеліна Байрактар

Міністерство цифрової трансформації України запускає на платформі «Дія» тестову версію послуги – подати заяву про шлюб. Тепер це можна зробити без походу до ДРАЦСу (державний орган реєстрації цивільного стану) та паперової тяганини. Навіть до банку йти не треба.

Взяти участь у тестуванні програми можуть пари, які:

  • досягли 18 років;
  • мають електронний підпис.

Щоб подати звичайну заяву про шлюб, треба прийти в ДРАЦС, заповнити папери, пройти перевірку держреєстратора, у банку сплатити держмито, обговорити формат церемонії.

А щоб подати заяву про шлюб у «Дії», треба тільки зареєструватися за посиланням

Записатися можна тільки парою: наречений та наречена. На порталі є можливість одразу обрати місце та час, формат та зал, де пройде церемонія, а також додаткові послуги, які супроводжують захід. 

Програма зараз працює у тестовому режимі, однак ваша заява пройде реальний процес реєстрації шлюбу.

Нині до системи долучені 24 українських міста.

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Телеграм, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Внутрішньо переміщені особи з Херсонської області в місті Вінниці можуть звернутися за безоплатною правовою допомогою за номерами: +38 (066) 945 65 60 (Viber. Telegram), +38 (050) 535 54 06.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини