Зміни в медоглядах: можна пройти у будь-який час протягом року

Зміни в медоглядах: можна пройти у будь-який час протягом року

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Згідно з нещодавніми оновленнями Міністерства охорони здоров’я України, медогляди для дітей дошкільного та шкільного віку тепер можна проходити протягом року, а не лише перед початком навчального сезону. 

 Це нововведення має зменшити черги в літні місяці й дати батькам більше гнучкості у плануванні візитів до лікаря.

Ось основні зміни:

  • Огляд сімейним лікарем: Тепер медичне обстеження проводить лише сімейний лікар. Він огляне дитину та перевірить її загальний стан здоров’я. Якщо лікар виявить будь-які проблеми, він направить дитину до відповідного спеціаліста. Обов’язковим перед садком чи школою залишається лише огляд стоматолога.
  • Гнучкість у часі: Батьки можуть записати дитину на медогляд в будь-який час року, а результати огляду будуть дійсними протягом 12 місяців. Це дозволяє уникнути поспіху та ажіотажу в кінці літа.
  • Огляди для професійної освіти: Медичні огляди для вступу до закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти проводитимуться лише на вимогу самого закладу або згідно з умовами прийому.
  • Дійсність довідок: Медичні довідки, видані до 1 жовтня 2023-го, залишаються дійсними протягом одного року.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: В Україні запроваджують особистий кабінет пацієнта

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини