Змінилися правила надання відпустки при народженні дитини

Змінилися правила надання відпустки при народженні дитини

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

29 березня 2024 року Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини. Ці зміни розширюють коло осіб, які можуть скористатися цією відпусткою, а також роблять процес її оформлення зручнішим і прозорішим.

Основні зміни:

  • Батьки без шлюбу: Батько дитини, який не перебуває у шлюбі з матір’ю, але живе з нею, веде спільне господарство та має взаємні права та обов’язки, може отримати відпустку при народженні дитини. Йому потрібно надати письмове підтвердження спільного проживання та свідоцтво про народження дитини.
  • Родичі: Бабусі, дідусі та інші дорослі родичі, які фактично опікуються дитиною, чия мати або батько є одинокими, мають право на відпустку при народженні дитини. Їм потрібно надати письмове звернення одинокої матері чи батька.

Уточнення: як саме потрібно заявити про своє бажання на таку  відпустку? В усьому тексті Порядку термін «заява» замінили на «письмова заява». Таке уточнення має зробити процедуру подання документів більш чіткою.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також:  Як отримати податковий номер для дитини: покрокова інструкція

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини