Як отримати ліки від бронхіальної астми за програмою “Доступні ліки”

Як отримати ліки від бронхіальної астми за програмою “Доступні ліки”

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

До програми “Доступні ліки” включено 15 торгових назв лікарських засобів для лікування бронхіальної астми: вісім – повністю безоплатні для пацієнта, решта – з доплатою.

Необхідні препарати можна отримати безоплатно або з частковою доплатою. Їх вартість аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України.

Щоб отримати ліки потрібно:

  1. звернутися до свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта;
  2. лікар випише електронний рецепт на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар зазначає міжнародну непатентовану назву препарату (МНН);
  3. з рецептом необхідно звернутися до будь-якої аптеки, що має договір із НСЗУ. Знайти таку аптеку можна:
  • через дашборд на сайті НСЗУ. У фільтрах ліворуч виберіть ваш населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації;
  • зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77;
  • через чат-бот у телеграмі “Спитай Гриця”
  • за наліпкою на дверях «Тут є “Доступні ліки”».
  1. фармацевт в аптеці запропонує вам наявні препарати за вказаною в рецепті міжнародною непатентованою назвою. Виберіть потрібний вам та отримайте безоплатно або з частковою доплатою.

Термін дії рецепта становить 30 днів.

Повний перелік ліків проти астми за програмою “Доступні ліки” можна переглянути в наказі Міністерства охорони здоров’я №1495 “Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року”

Читайте також: Змінили правила отримання е-рецепта через збій зв’язку

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38066 94 56 560.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини