Як перевести трудову книжку в електронний формат: відеоінструкція від Пенсійного фонду

Як перевести трудову книжку в електронний формат: відеоінструкція від Пенсійного фонду

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Пенсійний фонд України надав роз’яснення, як правильно подати скан-копії трудових книжок. Йдеться про можливість перевести паперову трудову в електронний формат. Це дозволяє зберегти важливі дані й знижує ризик втратити їх або пошкодити.

Електронна трудова книжка  – це сучасний цифровий аналог паперової книжки. Її  зручно зберігати й до такої інформації завжди є доступ. Щоб зацифрувати трудову, працівник або роботодавець можуть подати скановані копії документів через спеціальний сервіс на вебпорталі Пенсійного фонду України. Так надсилають не тільки трудові книжки, але й інші документи, які підтверджують трудову діяльність людини.

Закон України № 1217-IX, який набрав чинності 10 червня 2021 року, передбачає 5-річний перехідний період для зацифрування трудових книжок. Тож працівники та роботодавці ще мають час, щоб подати скановані копії документів. Скани паперових трудових книжок може подавати й роботодавець, і працівник.

Пенсійний фонд опублікував відеоінструкцію, яка детально пояснює, як самому завантажити скан-копію трудової книжки для її зацифрування. 

Відео з YouTube каналу Пенсійного фонду

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: Особистий прийом вдома: як маломобільні громадяни можуть отримати допомогу від Пенсійного фонду

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини