В Україні стартувала верифікація адрес: громади заповнюють Єдиний реєстр

В Україні стартувала верифікація адрес: громади заповнюють Єдиний реєстр

Джавеліна БайрактарДжавеліна Байрактар

Органи місцевого самоврядування в Україні почали заповнювати Єдиний державний реєстр адрес (ЄДРА). Він стане єдиною базою даних, де кожен населений пункт, вулиця та будинок матимуть унікальний ідентифікатор. Запровадження ЄДРА відкриває нову сторінку у верифікації адрес по всій країні.

За даними Урядового порталу, до цього процесу вже залучені понад тисячу громад. Відповідальні особи пройшли навчання, як працювати з реєстром, отримали доступ до електронних кабінетів та розпочали верифікацію. Серед лідерів за кількістю верифікованих адрес – міста Суми, де перевірено 94 відсотки адрес, та Ніжин Чернігівської області з показником у 90 відсотків. Серед територіальних громад найбільшого успіху досягла Локачинська громада Волинської області, де перевірили 95 відсотків адрес.

Процес верифікації складається з кількох етапів: перевірка назв вулиць, додавання геометрії та історичних назв, підтвердження документів, а також перевірка номерів будівель. На наступних етапах передбачається верифікація окремих приміщень.

Основна мета проєкту – створення систематизованої та достовірної бази адресної інформації, яка допоможе зменшити кількість помилок, сприятиме боротьбі з шахрайством у сфері нерухомості та забезпечить прозорість у нарахуванні податків.

Підписуйтесь на наші сторінки у соціальних мережах:

Facebook та Телеграм канал – Безоплатні юристи Херсон

Читайте також: 3 тисячі гривень на місяць: уряд оголосив деталі програми «Національний кешбек»

Отримати безоплатну правову або юридичну консультацію фахівців громадської приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров’я» можна за телефонами: +38 (066) 790 90 21 (Telegram, Viber, Signal, WhatsApp) щодня з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Електронна адреса: [email protected]  або чат-бот на сайті.

Задля безпеки та зручності клієнтів особистий прийом у Херсоні проводиться виключно за попереднім записом за номером телефона +38 (095) 805 72 99.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Схожi новини